En helkväll till förmån för våldsutsatta kvinnor

Nästa fredag har vi en speciell kväll här på Örebro Ölcafé. Då kommer vi nämligen att ha en temakväll till förmån för kvinnor som utsatts för våld eller som lever i våldsamma relationer. Under kvällen kommer vi att visa upp konst samt att upplåta vår scen för föreläsningar om detta ämne.

Något som vi är väldigt stolta över att kunna meddela är att vi kommer att samla in pengar till förmån för våldsutsatta kvinnor under kvällen. Vi kommer också att skänka dagskassan till en organisation som hjälper kvinnor att flytta till skyddat boende för att undkomma en våldsam relation.

Det innebär att du kan ha extra gott samvete när du kommer till oss och sippar på en Bitburger eller beställer in en East African Pale Ale och lutar dig tillbaka och lyssnar på våra föreläsare.

Vi har inte riktigt klart med programmet än men det kommer att komma ut på vår hemsida under veckan. Något som vi redan nu kan berätta är att vi kommer att ha en föreläsare på temat mäns våld mot kvinnor. Vi är också nära att färdigställa bokningen av föreläsare som berättar mer om hur skyddade boenden fungerar samt om hedersrelaterat våld.

Alla pengar vi får in från all försäljning under kvällen kommer som sagt att oavkortat gå till organisationer som hjälper våldsutsatta kvinnor i nöd och vi kommer även att sätta upp en insamlingsbössa dit gäster som vill bidra med extra slantar kan lägga dessa. Vi tar emot kontanter och jobbar också hårt för att hinna öppna ett Swish-nummer innan det är dags. Vi vet att många av er stamkunder föredrar Swish och detta har vi givetvis lyssnat på och jobbar hårt på att ordna.

Slutligen kommer vi även att ha broschyrer och informationsblad framme på varje bord så att alla som vill lära sig mer om detta kan läsa mer. Vi hoppas på en givande kväll och många slantar in för ett gott syfte!