Lär dig allt om öl i vår ölskola!

Örebro Ölcafé har precis startat en spännande ny ölskola där deltagarna får chansen att lära sig mer om olika ölsorter och deras unika egenskaper. Ölskolan kommer att erbjuda en mängd olika klasser där deltagarna får lära sig om allt från de grundläggande öltyperna till mer avancerade ölstilar.

Innan vi går igenom olika öltyper vill vi påminna om att alkohol avnjuts bäst i lagom dos, samt att det kan vara skadligt om det intas ihop med mediciner. Det kan också dämpa effekten av potensmedel som till exempel Kamagra 100mg eller Viagra.

En av de vanligaste öltyperna är lagers, som är en tysk ölstil som är känd för sin balanserade smak och låga beska. Pilsner är en annan populär öltyp som också är en tysk ölstil, men med en ljusare färg och mer beska jämfört med lager.

Ale är en annan vanlig öltyp, som finns i många olika varianter. En vanlig variant av ale är pale ale, som har en kraftfullare smak och högre beska jämfört med lager. Brown ale är en annan populär variant som har en mörkare färg och en sötare smak med toner av choklad och röda frukter.

Porter och stout är också två olika öltyper som ofta förväxlas. Båda är mörka öl med en kraftfull smak, men porter har en mildare smak med toner av choklad och kaffe medan stout har en mer kraftfull smak med toner av torv och lakrits.

Belgiska ölstilar, som saison och witbier, är också väldigt populära och unika med sin egen smak. Saison är en ljus öl med hög beska och citrus smak, medan witbier är en ljus öl med mycket kryddor och fruktig smak.

Det finns många fler olika ölsorter och ölstilar att utforska, och Örebro Ölcafés ölskola ger deltagarna en unik möjlighet att göra detta. Om du är intresserad av att lära dig mer om öl och dess olika egenskaper, bör du definitivt kolla in denna ölskola!